Публикация

Новата лаборатория на „ЛИНА” в бургаския к-с „Славейков” разполага с детска манипулационна

Новата лаборатория на „ЛИНА” в бургаския к-с „Славейков” разполага с детска манипулационна

Общо 3 модерни и максимално удобни за пациентите манипулационни функционират в новата лаборатория майка на „ЛИНА”. Миналата седмица тя официално отвори врати в Central park на бул. „Даме Груев” №4, ет.2 (срещу плувния басейн в бургаския ж.к. „Славейков”).

 

Обърнали сме специално внимание на най-малките пациенти, като за тях има отделна детска манипулационна. Играчките и интериорът ѝ с космически обекти и планети правят даването на проби по-неусетно, а посещението за изследвания - звездно приключение.

 

„Знаем, че всеки малчуган се страхува, когато трябва да му бъде взета кръв, затова се постарахме да създадем възможно най-приятелската среда за това. Сред играчките освен ракети и приказни герои, има и детски микроскоп”, споделят от „ЛИНА”.

 

Лабораторията разполага с голямо и уютно фоайе, където пациентите могат да изчакват своя ред. Надписът с логото е изработен от исландски мъх, който е хипоалергичен, а мебелите и регистратурата са вдъхновени от морския град и напомнят силуетите на кораби и лодки. Красивият вътрешен дизайн е дело на Interiorium.

 

През месец юли 2022 г. манипулационните в лабораторията в Central park ще работят от 07:00 до 14:00 ч. в дните от понеделник до петък. Важно за пациентите е да знаят, че всички останали адреси на „ЛИНА” продължават да функционират и работят както досега. Лаборатория в к-с „Славейков” е централна и съсредоточава новото модерно оборудване, голяма част от което е уникално за страната и Балканския полуостров. В това се убедиха и стотиците гости на голямото откриване миналия четвъртък, сред които бяха кметове, представители на държавни и общински институции, директори и зам.-директори на лечебни заведения, лекари и общественици. Те имаха възможност да наблюдават демонстрация на апаратурата, част от която използва  изкуствен интелект. Инвестицията е от голямо значение за здравеопазването в региона и страната,  и издига лабораторната диагностика на ново ниво.

 

 

Коментари