Публикация

Дружество на СЛК беше учредено в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"

Дружество на СЛК беше учредено в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"

На 11 юли 2022 г. се проведе събрание, на което лекари от ИСУЛ учредиха Дружество на Столичната лекарска колегия на БЛС в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Болницата беше една от малкото в София, в която не функционираше такова към момента.


Д-р Кирил Пеев от Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ "Царица Йоанна" беше избран единодушно за председател на Дружеството на СЛК в болницата, а за негов секретар - д-р Петя Ценимир, която е част от екипа на Клиниката по неврология в болницата.


На учредителното събрание присъства ръководството на СЛК и членове на УС на БЛС: д-р Асен Меджидиев, председател на УС на СЛК, д-р Ваньо Видков, зам.-председател на СЛК с ресор болнична помощ, д-р Павлина Здравкова, зам.-председател СЛК ПИМП, д-р Катя Захариева, зам.-председател СЛК СИМП, доц. Йорданка Узузнова, председател на Етичната комисия към СЛК и д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС.

Радвам се и приветствам желанието на лекарите от ИСУЛ да учредим Дружество, тъй като беше недопустимо една от най-водещите болници в София - УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ – да няма представителство, сподели пред колегите си д-р Меджидиев.

Председателят на СЛК презентира пред колегите си от ИСУЛ

последните инициативите на СЛК:

  • фонд „Млад лекар“, който дава възможност и поема средствата на млади лекари за краткосрочни специализации, обучения и курсове;
  • фонд „Лекарска взаимопомощ“, чийто обхват бе разширен и се насочиха допълнителни грижа и средства в помощ на пенсионираните лекари, които вече не практикуват и имат необходимост от финансова подкрепа във връзка със заболяване.

Д-р Меджидиев припомни на лекарите от УМБАЛ "Царица Йоанна", че СЛК предоставя на членовете си безплатен достъп до ресурсите на научното издателство Springer. Електронните информационни ресурси в областта на медицината от базата данни на едно от най-реномираните научни издателства Springer Nature съдържат протоколи и над 700 научни медицински списания.

 

Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"

Коментари