Публикация

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров се срещна с известния учен проф. Армандо Бартолаци

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров се срещна с известния учен проф. Армандо Бартолаци

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров се срещна с изтъкнатия италиански учен проф. Армандо Бартолаци. По време на визитата директорът на университетската спешна болница д-р Димитров и проф. Бартолаци обсъдиха бъдещите възможности за обмяна на добри медицински практики и политики в сферата на онкологията и социалнозначимите заболявания.

Италианският професор подчерта значимостта на превенцията

и навременния подход за по-адекватното справяне с онкологичните заболявания. Той сподели още, че е приятно изненадан от нивото на болница „Пирогов“, представено му от ръководството. И двамата се обединиха, че бъдещите съвместни инициативи с екипа на „Пирогов“ биха повишили още повече нивото на медицината.


Проф. Армандо Бартолаци е водещ учен, признат в цяла Европа и по света, както и председател на Научния съвет на Италианската асоциация за онкологична профилактика. Бил е заместник-министър на здравеопазването на Италия.


Асоцииран член на водещи европейски университети.


От страна на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в срещата участваха още прокуристът на „Пирогов“ Пламен Милев и заместник-изпълнителният директор по административната дейност Ивайло Димитров.

Коментари