Публикация

Д-р Пламен Петров: Неглижирането на профилактиката води до по-продължително лечение

Д-р Пламен Петров: Неглижирането на профилактиката води до по-продължително лечение

„Ние сме сред топ 3 на най-търсените специалисти в ДКЦ „Софиямед“ от страна на пациентите. Именно затова и Отделението ни е сред най-натоварените в лечебното заведение, както и графиците ни на кабинет. Благодаря на пациентите ни за доверието“.


Това коментира д-р Пламен Петров, началник на Отделението по гастроентерология в УМБАЛ „Софиямед“, по време на един стандартен негов работен ден за прегледи в ДКЦ „Софиямед“.


Той уточни, че особено след падането на ограничителните мерки за пандемията от Ковид неговата дейност и на колегите му гастроентеролози и в ДКЦ, и в лечебното заведение многократно се е увеличила.

Зачестиха консултациите, които извършваме на пациенти по повод онкологични заболявания

Успоредно с това пациентите с вече установени гастроентерологични заболявания също ни търсят. За съжаление негативната тенденция, която забелязваме, е, че част от пациентите с оплаквания през пандемията, които са неглижирали състоянието си по една или друга причина, в момента ни търсят в усложнено състояние, изискващо продължително амбулаторно или болнично лечение. Много голяма част от пациентите забравиха през пандемията и профилактиката, казва д-р Петров.


И съветва при оплаквания от страна на гастроинтестиналния тракт да търсим своевременна консултация със специалист.

Коментари