Публикация

Почина проф. д-р Йордан Тодоров

Почина проф. д-р Йордан Тодоров

С дълбока скръб съобщаваме, че на 18 юли 2022 г. внезапно ни напусна известният онколог и лъчетерапевт проф. д-р Йордан Тодоров – една от емблемите на Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Цели 44 години от трудовия му път бяха свързани с болницата.

Проф. д-р Йордан Тодоров е роден на 7.04.1936 г. в с. Долни Луковит

Завършва гимназия в София, а след това и Медицинския университет в столицата. Четири години работи по разпределение в с. Миковица. След това за година и половина е част от екипа на тогавашното Министерство на здравеопазването. В Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ постъпва през 1966 г., при проф. Митров.

Любимец на пациентите и изключително уважаван от колегите си

той оставя дълбока диря в историята не само на столичната болница, но и на лъчелечението в България като цяло. Днес многобройните му ученици продължават неговото дело и развиват Отделението по лъчелечение и метаболитна брахитерапия към Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.


Поклонението пред проф. д-р Йордан Попов ще се извърши на 23 юли 2022 г. от 10:30 часа в Ритуалната зала на Траурен комплекс „Мира“.


Дълбок поклон пред един голям човек и лекар!


От колегите

 

Коментари