Публикация

Лекари от столични болници обсъдиха проблемите на младите медици

Лекари от столични болници обсъдиха проблемите на младите медици

За трети път, на 20 юли, „Софиямед“ беше домакин на среща на Младежката секция към Софийската лекарска колегия. Събитието се проведе на място и онлайн с активно участие и дебати между представителите на младите лекари от УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Св Анна“, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, УМБАЛ „Токуда“, Националната кардиологична болница, УМБАЛ „Св Иван Рилски“, МБАЛ „Княгиня Клементина – 5-а градска болница“, Първа градска болница и общопрактикуващи лекари.

Акцент в срещата беше темата за подобряване на комуникацията между младите лекари по отношение на възможностите за обучения

както и за проблемите при специализациите, запознаване с правата на младите лекари, дейността и възможностите, предлагани от лекарския съюз.

 

Организатор на срещата беше д-р Петя Стефанова, член на Управителния съвет на учредената през май 2022 г. Младежка секция към СЛК и лекар в Отделението по нервни болести към „Софиямед“.


„Много съм щастлива, че надеждата, с която учредихме Младежката секция, се превръща в реалност – младите колеги минават през много препятствия в кариерата си и на тези срещи имат възможността открито да споделят проблемите, да поставят въпросите си, колкото и неудобни да са били подобни въпроси досега“, сподели д-р Стефанова след срещата.


Популярността на Младежката секция расте бързо през изминатите месеци и към момента включва организация на младежки секции в 11 столични болници и общопрактикуващите лекари. До дни се планува да се включат и още 4 болници и представител на Спешната помощ.

„Създадохме прекрасен екип от координатори, които споделят идеите си, а също и своите критики. Това е много полезно за развитието на Младежката секция и на Лекарския съюз като цяло. Поставят се конкретни въпроси и цели, новините достигат за минути до стотици млади лекари. Като представители на Младежката секция нямаме всички отговори, но знаем къде да ги търсим и срещаме голяма подкрепа от старшите лекари и управителните съвети на Столичната лекарска колегия и Българския лекарски съюз“, каза още д-р Стефанова.

Всички млади лекари са поканени да се присъединят и да вземат активно участие в дейността на Младежката секция

Плануват се редица срещи, дискусии, инициативи и участия през следващите месеци.

 

Коментари