Публикация

БЛС: Няма да допуснем медици да бъдат унижавани

БЛС: Няма да допуснем медици да бъдат унижавани

Българският лекарски съюз с тревога следи поредицата от безцеремонни инциденти с наши колеги, които през последните дни станаха обект на вербална агресия, придружена от унищожаване на имущество в спешни центрове в страната.


Днес роднини на пациент са счупили стъклопакета на входната врата на Спешното отделение МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД - гр. Монтана, след като узнали, че техният близък е починал.


На 25 юли пиян мъж, след като не бил обслужен веднага в Спешна помощ - Радомир, защото медицинският екипа е бил на адрес в помощ на нуждаещ се, е започнал да обижда и заплашва служителката, счупил стъклопакета на входната врата и избягал.


Българският лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи подобно безцеремонно отношение, което никой медик не заслужава.

През септември БЛС ще рестартира Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева

с редица практически обучения на лекари от цялата страна за това как да се справят с агресивни пациенти. А на имейл blsus@blsbg.com могат да бъдат подавани сигнали за агресия над медици. Те ще бъдат незабавно предавани към главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на България.

Коментари