Публикация

Д-р Донка Атанасова: Има нужда от бизнес академия за млади частни лекари

Д-р Донка Атанасова: Има нужда от бизнес академия за млади частни лекари

Ендокринологът д-р Донка Атанасова, която спечели приза Ендокринолог - Лидер на мнение за първата половина на 2022 г., споделя какво би дало стимул на лекарите да са дигитално по-активни

 

Д-р Атанасова, кое Ви стимулира да сте активни в CredoWeb?

Платформата предлага разнообразна медицинска информация, която ме интересува в реално време и безплатно. Чрез дискусии, публикации, обучения, уебинари, електронна поща дава поле за трансфер на професионални знания.

Какво още бихте искали да има в платформата?

Ще се радвам, ако се появят нови рубрики като: "Телемедицина", "Лекарска бизнес академия", "Консултирайте се". Много ценно би било, ако се направи

навигатор за пациенти с вече поставена диагноза, който да им показва пътя,

който трябва да изминат след това. Смятам, че видео демонстрации за някои по-трудни случаи биха засилили интереса и активността в платформата.

Как си представяте тази Лекарска бизнес академия?

Като едно бизнес училище, където могат да се научат много неща, важни за успешна частна практика. Като място, където младите лекари, които имат желание да имат успешна практика, могат да получат основни знания и умения. За да си успешен в частния сектор, е задължително да си добър лекар, но това не е достатъчно. Нужно е да знаеш: 

  • как да си подбереш екип;
  • как да се управлява графика, работното време;
  • компетенции по финансови въпроси и отчетност;
  • как се сключват договори с доставчици на медицински консумативи;
  • базови данни и информираност по правни въпроси.

Или по друг начин казано,

частият лекар трябва да получи подготовка за стратегическо планиране,

което трябва да е динамично и да се актуализира непрекъснато според променящите се условия на работа. Могат да се изброяват много елементи, нужни при откриване на кабинет или друг вид частна медицинска практика или друго кариерно развитие. Смисълът на академията е да обучава младите лекари в новата реалност, като им даде умения извън медицината, като ги запознае с основна и полезна бизнес информация. 

Сега всеки търси различни специалисти, които да го посъветват, което е свързано с лутане и загуба на време. А времето е ценно, информираността е още по-ценна!

С какво CredoWeb за Вас се отличава от другите медицински сайтове?

Ако става въпрос за български медицински сайтове, мога да кажа, че CredoWeb е на върха на пирамидата, но трябва да продължава да се развива, за да се задържи на върха.

Намирате ли смисъл в идеята за дигитално ендокринологично общество?

Да,това е бъдещата професионална комуникация в днешния бързо развиващ се свят на здравеопазването.

Кой виртуален формат Ви харесва най-много?  

Харесва ми всичко, което е свързано с клиничната практика и с ползите за пациентите в здраве и болест. Не харесвам презентации с клинични проучвания. Те са за обсъждане пред друга, по-академична аудитория. Клиничната реалност е друго нещо.

Кое обучение най-много Ви е впечатлило и защо?

Обученията не могат да ме впечатлят, защото аз съм на друго ниво на подготовка, клиничен опит и стадий на надграждане на знания. Звучи много самохвално, но при богатата ми и разнообразна професионална биография, натрупана след 46 години практика, не може да се каже друго.

 

Защо д-р Донка Атанасова спечели приза Ендокринолог - Лидер на мнение  за първата половина на 2022 г. прочетете >>>ТУК>>>

Коментари

Иван  Величков
13 авг 2022 12:45

Честито ,д-р Атанасова ! Желая Ви да станете шампион на цялата 2022 ! Заслужавате.