Публикация

Пенсионерка от Украйна с благодарност към Първа хирургия на УМБАЛ Бургас

Пенсионерка от Украйна с благодарност към Първа хирургия на УМБАЛ Бургас

Украинката Галина Вознюк, която от 3 април 2022 г. живее в България, изпрати благодарствен адрес към екипа на Първа хирургия на УМБАЛ Бургас, която се ръководи от е д-р Георги Мигаров. Писмото е адресирано още до Украинското посолство и до РЗИ Бургас.

Възхитена е от грижовното професионално отношение

В него разказва за грижовното професионално отношение на медиците и изразява възхищението си от „всички тези хора, които стриктно изпълняват Хипократовата клетва“.

 

Попаднах в болницата на 21 юни с тежко заболяване. Не мога да запомня имената на всички тези хора, които стриктно изпълняват Хипократовата клетва, но усещам грижата и усещам, че директорът на болницата и на отделението са направили всичко възможно, за да подготвят висококвалифицирани кадри. Нямам представа кога почиват тези хора, те постоянно са на работа и около нас, затова им се покланям дълбоко до земята и им пожелавам здраве и дълголетие,

пише Галина.

Бяга от войната в Украйна в нашата страна

Тя е в България с дъщеря си, внучката и правнучката си. Първоначално семейството било настанено в Слънчев бряг, но сега живее в красивия Несебър.

 

Галина вече  е пенсионерка, но в родината си е работила над 50 години, 43 от които като заместник-директор на училище. Намира своята професия за близка до лекарската, защото и в двете се полагат грижи за хората.

Моли украинското посолство да подарят на Първа хирургия хладилник

За да се подобри обстановката в Първа хирургия, Галина се обръща с молба към Украинското посолство да осигури хладилник, в който болните да държат храната, която им носят близките. И се надява дарители да чуят молбата им.

 

В болницата Вознюк се запознава с българката Анета Момчилова, която живее в Германия, и двете решили заедно да напишат писмото, с което да изразят своята признателност към медиците: "Много благодарим за лечението. Не можете да си представите колко високо го оценяваме.“

Началникът д-р Мигаров е любим лекар не само на възрастни, но и на деца

Началникът на Първа хирургия на УМБАЛ Бургас д-р Георги Мигаров е хирург с богат опит. Той е любим доктор на малките пациенти, защото в практиката си е оперирал много деца, които са се възстановили успешно и водят пълноценен живот.

Коментари