Публикация

Родители нападнаха лекар в шуменската болница

Родители нападнаха лекар в шуменската болница

Родители на дете нападнаха медик в болницата в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка д-р Айлин Ахмед, като майката дори опитва да я души. Случилото се е от нощта на понеделник срещу вторник, съобщава Нова телевизия.


„Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът”, разказа д-р Ахмед.
Според нея случаят не е беше спешен, но въпреки това тя е казала, че ще ги прегледа и ще помогне.

„Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, каза лекарката.

По думите ѝ веднага са се обадили на дежурния педиатър.


„Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите. Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън”, добави Айлин Ахмед.


Конфликтът обаче продължава. „Изкараха го навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето ѝ”, посочи още младата лекарка.


Тя е категорична, че

не е имало забавяне в прегледа или нещо, което да е провокирало хората

„Отреагирахме на минутата, нямаше такова нещо”, каза още д-р Ахмед пред телевизията.

 

Запитана дали според нея е можело да се действа по-адекватно и дали лекарите са допуснали някаква грешка, тя заяви, че такава не е имало.


„Ще търся правата си. Не искам този случай да остане безнаказан. Не искам това да продължава”, добави тя.


От полицията потвърдиха за NOVA, че работят по случая и предстои да бъдат изяснени всички обстоятелства.


От районната прокуратура в Шумен съобщиха, че

родителите, нападнали лекарката, са привлечени към наказателна отговорност

Те са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен.

Коментари

Обидата и унижението,което е почувствала младата лекарка,го усетих на 100%,гледайки репортажа по новините.Преди повече от 10год. нещо подобно,но в много по-лека форма преживях и аз с една ромка. Държавата или не вижда,или се прави,че не вижда проблема.Решението е просто-една година лишаване от безплатни прегледи и ще видим дали лица с недостатъчен умствен капацитет ще посягат на лекарите,които се мъчат да им помогнат в най-важния момент-липсата на здраве.