Публикация

Маестро Мичо Димитров: В моята болница отново ме спасиха, този път от COVID-19

Маестро Мичо Димитров:  В моята болница отново ме спасиха, този път от COVID-19

В края на моя престой в болница ,,Медлайн" искам да благодаря на всички здравни специалисти и персонал от отделението по Кардиология, които ме обгрижваха цяла седмица с изключителен професионализъм и с много топло човешко отношение! Бяхте невероятни!

 

Това написа до ръководството на лечебното заведение световноизвестният цигулар Мичо Димитров. В продължение на 28 години той беше концертмайстор на Оркестъра на Нидерландското радио, а след завръщането си България е първа цигулка на Оркестъра на Държавна опера-Пловдив.

Ето неговия разказ:

Всичко започна в деня на премиерата на „Набуко“ на Античния театър, за която репетирахме упорито 2 седмици, вдигнах висока температура и усетих типичните оплаквания като при грип.

 

Както винаги, когато се почувствам зле, и този път се обадих в болница „Медлайн“, защото имам безгранично доверие на екипа. С пристигането ми направиха тест за COVID-19. Не се наложи да изчакам и 5 минути и чух: „Позитивен сте!“. Постъпих веднага в специалния изолатор на отделението по Кардиология в болницата.

 

За мен това беше спасение. И дори за някого да звучи странно, бях щастлив, че съм тук, а също и, че веднага се срещнах с уважавания от мен кардиолог д-р Анна Карафилоска, която в последните 2 години на пандемията активно работи и успешно лекува пациенти с коронавирус. Отново бях под нейните грижи, за което съм истински признателен на нея и на съдбата.

 

Преди 3 години, в навечерието на COVID кризата, отново лежах в същото отделение, но с друг здравословен проблем. И тогава, и сега отношението на персонала към всички болни е на невероятно ниво – изключително професионално, внимателно, мило, грижовно. Тук комуникацията лекар-пациент е перфектна, защото персоналът откликва на всички оплаквания абсолютно адекватно и веднага дава правилните терапевтични решения. Състоянието на болните се наблюдава много активно – всеки ден се мери кръвното налягане, прави се електрокардиограма и се назначават необходимите изследвания, а също и тестове за коронавирус.

 

И ще отбележа, че в „Медлайн“ за пореден път останах приятно изненадан и от храната. Противно на всякакви ширещи се в обществото представи, че в българските болници тя е ужасна и всеки трябва сам да си осигурява прехраната, тук всяко ястие е много вкусно и е в изобилие. Благодарение на чудесните ястия проблемите ми със стомаха изчезнаха.

Лечението на маестро Мичо Димитров продължава 8 дни и в резултат на интензивните грижи, се възстановява и вече е вкъщи.

Д-р Анна Карафилоска и д-р Йоана Грънчарова са млади, компетентни и много делови

„Благодаря на екипа на Кардиологията в „Медлайн“ и специално на д-р Карафилоска и на д-р Йоана Грънчарова - млади и изключително компетентни специалисти, които ме впечатлиха и с невероятната организация и делово отношение във всяка ситуация“, изтъкна той. Видният цигулар добави, че е признателен и на д-р Георги Крумов, когото потърсил при първите си оплаквания и който го свързал с управителя на „Централ Хоспитал“ д-р Надежда Крумова.

Поверил съм на тези болници здравето и живота си

„Всеки път, когато имам проблеми, веднага се обръщам към медиците в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, на чийто професионализъм съм поверил здравето и живота си. В наше време все по-рядко човек може да усети добро отношение и взаимна помощ, затова винаги отивам в тези лечебни заведения с вяра, спокойствие и сигурност“, заяви големият музикант. Той добави, че преди време тук са помагали и на вече покойната му майчица.

Коментари