Публикация

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит у нас на 11-ия конгрес на ЮЕМФ

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит у нас на 11-ия конгрес на ЮЕМФ

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит на 11-ия Конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум, който ще се състои в България.
Конгресът се организира от ЮЕМФ и ще се проведе в периода 8 -11 септември 2022 г., в Пловдив и в Смолян.


Научната програма на събитието е интердисциплинарна, като има за цел участниците в конгреса да се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината.


Сред основните теми на форума са:

  • Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология;
  • Covid -19 - последиците и отвъд науката;
  • Kардиология;
  • Oнкология;
  • Tравма, хронична болка, спешна медицина;
  • Сексуално и репродуктивно здраве;
  • Насилие срещу над лекари;
  • Проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса

на тема: „Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети”.


Своето участие в 11-ия Югоизточно-европейски медицински форум вече са потвърдили официални неправителствени организации, представители на българските държавни и местни институции и власти. Ще присъстват още: представители на медицинските асоциации от Югоизточна Европа, ръководители и членове на Световната медицинска асоциация, Европейския форум на медицинските асоциации, Постоянния комитет на европейските лекари и европейският комисар за иновации, изследвания, култура и образование – г-жа Мария Габриел.

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори

видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина.

 

Научната програма на форума ще се проведе в „Конгресен център“ – Международен панаир - гр. Пловдив.


Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на Пловдив – Европейска столица на културата за 2019 година. Виртуозите от Виенската филхармония ще озвучат събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в древния Античен театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав „100 каба гайди”.


Цялата информация за 11-ия Конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум, начинът и необходимите такси за регистрация, опциите за хотелско настаняване и пълната програма на събитието може да намерите на сайта на ЮЕМФ: www.seemfcongress.com.

 

Коментари