Публикация

Новият министър няма да връща бонусите на медиците за работа с COVID пациенти

Новият министър няма да връща бонусите на медиците за работа с COVID пациенти

За момента няма да върнати бонусите от по 1000 лв., които лекарите получаваха за работа в неблагоприятни условия при COVID пандемията. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев в интервю за bTV. Той каза, че се обсъжда такива пари да са стимул за работа в интензивни отделения, но само ако има тежка вирусна вълна, а интензивните сектори са много натоварени. Според него е възможно също така да се помисли и за увеличение на клиничната пътека за лечение на болни с COVID-19.

 

Д-р Меджидиев заяви, че Министерството на здравеопазването е пуснало в обръщение

безплатни антигенни тестове

Дава се и възможност хората да се ваксинират където пожелаят и да се тестват без направление.

 

Министърът също така обяви промени в Спешна помощ в София. По думите му има разпределение на екипи в кварталите Люлин и Овча купел, а също така Пета МБАЛ и УМБАЛ „Св. Анна“.

 

Цялото интервю може да проследите във видеото.

Коментари

Корекция на заплатите на действащите лекари е необходима, а не обсъждания на "бонуси", с които се и злоупотребява, в резултат на което са "наградени" и лица, които нямат контакт с COVID пациенти. Ако някой се е надявал, че назначенията по министерските постове се определят от способността на съответните лица да разрешават проблемите на съсловието, то той е твърде наивен за българската реалност !

До кога нашето министерство ще бъде управлявано от смешници  и хора с ограничен интелектуален потенциал ?!?! С Р А М !!!! Това е унижение за цялата гилдия, но нека не забравяме - всеки народ / в частност -  съсловие / си заслужава съдбата !!!

Докато не си избием от главите идиотския принцип ""ПАРИ НЕМА - ДЕЙСТВАЙТЕ" , няма да прокопсаме !

"Новият министър няма да връща бонусите на медиците за работа с COVID пациенти "
Това не е добре , не защото колегите са безотговорни и ще откажат да лекуват или ще си измиват формално ръцете с липсата на стимул , но това не е начин един лекар , който е истински действащ лечител , да недооценява колегите си ! Лошо !