Публикация

Условна присъда за родителите, които нападнаха лекарка в Шумен

Условна присъда за родителите, които нападнаха лекарка в Шумен

Условна присъда за родителите, които нападнаха и душиха лекарка от Спешна помощ в Шумен, докато преглежда детето им.

Майката е осъдена на 1 година лишаване от свобода с тригодишен срок на изпитание

а бащата - на 6 месеца също с тригодишен срок на изпитание. Според прокуратурата, деянието е с висока обществена опасност, извършено е с изключителен цинизъм. Присъдата, която получиха, е максималната, която предвижда законът, информира БНТ.

Пострадалата лекарка - д-р Айлин Ахмед, може да предяви граждански иск срещу нападателите си

Пред съда обвиняемите заявиха, че разбират за какво са осъдени и доброволно подписаха споразумение за наказанието си. Пред разследващите обаче са заявили, че съжаляват за извършеното и оправдали афекта си с тежкото състояние на детето.

 

Родители нападнаха лекар в шуменската болница


В този ден те били на сватба и детето не се почувствало добре след храната, която консумирало. Семейството работи в Германия. На въпрос ползвали ли са спешната помощ там и по същия начин ли биха реагирали, те не отговориха.

„Такова престъпление е с достатъчно висока степен на обществена опасност и искам да заявя, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна в такива случаи“, каза Любомир Георгиев, районен прокурор на Шумен.


„Това е момент на афект, видели са, че детето не е добре. Явно им се е сторила реакцията на лекарката неадекватна и са си позволили да извършат престъпленията, за които бяха осъдени днес“, обясни Ивайло Тошев, адвокат на осъденото семейство.

 

Коментари

Незабавно да бъдат прекратени здравно-осигурителните права на виновните при инцидента. След като българския съд счита че нападение над мед.персонал е нещо нормално е време здр.министерство да вземе отношение! Отдавна цивилизования свят е поставил на пиадестал мед.и здравни услуги, изяснил е случаите в които за определени лица те могат да бъдат ограничени и при какви условия. Няма да откриваме топлата вода, но България отново сме на опашката по този казус за съжаление.