Публикация

Улица в София вече носи името на д-р Емил Илиев

Улица в София вече носи името на д-р Емил Илиев

В столичния район „Витоша“ вече има улица „Д-р Емил Илиев“. Решението за именуването на улицата беше гласувано от Столичния общински съвет през юни, по предложение на кмета на района инж. Теодор Петков. Новата улица е в квартал Малинова долина, в близост до Околовръстния път на София.


Инициативният комитет за именуването на улицата е оглавяван от Боян Славенков. Инициативата беше подкрепена и от Българския лекарски съюз.

Д-р Илиев, наричан приживе само Доктора, беше известен дерматолог, пионер на китайската медицина у нас

почитател на джаза и добрата компания, както и създател на джаз-фестивала в Банско.

Преди броени дни с много голям успех премина първото издание на международния джаз фест „Д-р Емил Илиев“ в Боровец. Сред красивата рилска природа си дадоха среща почитатели на джаза от страната и чужбина.

Неотдавна на книжния пазар се появи книгата на д-р Таня Вълова – Илиева „Доктор Джаз“

(Д-р Емил Илиев, или изкуството да лекуваш с музика), под редакцията на журналистката Виолета Цветкова. Премиерата на изданието в курорта Боровец събра десетки почитатели на джаза и приятели на медика, който почина на 73-годишна възраст от Covid-19 през ноември 2020 г. Вдовицата д-р Таня Вълова – Илиева описва изумителния живот на спътника си в живота. Читателят научава любопитни факти за ученическите години на бъдещия голям лекар, който имал непокорен характер, за пребиваването му в казармата, за студентството. И за големите му успехи в областта на медицината.


Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/raion-vitosha/ulitsa-v-malinova-dolina-veche-nosi-imeto-na-d-r-emil-iliev?fbclid=IwAR3veesskhL5Nld8P_Ru9nu99DGLnMjDul1j_EU-dI10t2nzbu__hGCHvVU

Коментари