Публикация

Студент от МУ – Варна е победител в плувен маратон

Студент от МУ – Варна е победител в плувен маратон

Студентът Антоний Моралийски от Медицински университет – Варна е победител в тазгодишното 82-ро издание на международния плувен маратон Галата – Варна. 209 плувци от 11 държави стартираха тази година, завършиха 24-ма, като и двамата победители финишираха за повече от час. Останалите плувци бяха прибрани с лодки.

 

Причината беше вятърът, който достигна до 12 метра в секунда. Това е първият случай на прекратяване на маратона, след като преди години е имало отлагане на старта с един ден. Първа при жените бе Калина Николаева.


Заради рязкото влошаване на времето състезанието беше прекратено преждевременно.

Антоний Моралийски участва в маратона за трети път

„Не се уплаших от силния вятър“, сподели победителят.

Имаше и такива, които се отказаха. Вълните се разбиваха много навътре и това затрудняваше плуването. Трудното от трасето беше втората трета от дължината, тъй като морето се обърна и имаше и огромни вълни. Оглеждах се непрекъснато, а това бе доста трудно заради бурното море. Разбрах, че съм първи, когато бяхме близо до финала и вече наоколо не забелязвах други плувци“, допълни Антоний.

Шампионът е започнал да плува още на 8 години. Принос в изграждането му като плувец имат треньорите Динко Юкич и Гергана Василева.

Коментари