Публикация

Честит 100-годишен юбилей на д-р Янка Младенова – Кулаксъзова

Честит 100-годишен юбилей на д-р Янка Младенова – Кулаксъзова

Вълнуваща среща, по повод 100-годишния юбилей на д-р Янка Младенова, събра младата по дух педиатърка от Шумен, нейните близки и главният секретар на УС на БЛС. Д-р Валентин Пеев поздрави колежката си, която е работила за здравето на децата от Шуменско и областта до 77-годишна възраст.


„Вашият професионален път е символ на отдаденост, професионализъм, дисциплина и много любов, както към колегите, така и към малките пациенти. Всестранната ви педиатрична подготовка, поставила основите на педиатричната грижа в гр. Шумен и областта, стремежът за ежедневно усъвършенстване и готовността да си в полза на другите е пример за подражание“, каза д-р Пеев.

От името на Управителния съвет на БЛС и лично от д-р Иван Маджаров, той подари на д-р Младенова специално изработена статуетка за заслуги и отдаденост към медицината и малките пациенти.


Вълнението и признателността на навършилата век лекарка, бяха придружени от много усмивки и топли прегръдки, а д-р Младенова не скри изненадата си от посещението и вниманието.

Д-р Младенова е живата история на шуменската педиатрия и родното ни здравеопазване

Започнала като млада лекарка от здравната служба на село Партизани, в трудните години, в които медиците с каруци са обикаляли домовете на хората и в студ и в пек. Целият ѝ трудов път от няколко десетилетия д-р Младенова е отдала в помощ и грижа за най-малките пациенти в детското отделение на шуменската болница, което ръководи дълги години.

 

Коментари

Честит 100-годишен достоен юбилей!