Публикация

Военна болница – Сливен на 99!

Военна болница – Сливен на 99!

Днес, 15 август, МБАЛ – Сливен към Военномедицинска академия (ВМА) отбелязва 99-ата годишнина от създаването си.

Близо век след създаването си духът и традициите на лечебното заведение са съхранени, а авторитетът ѝ расте

Болницата печели доверието на пациентите – и под пагон, и цивилни, с качествена и адекватна медицинска грижа, ефективност и безопасност. Апаратурата непрекъснато се модернизира, а към екипа се привличат опитни и мотивирани специалисти.


Ролята на МБАЛ – Сливен става все по-важна за региона заради ключовото ѝ разположение. Основен приоритет е медицинското обслужване на войските в Югоизточна България, в гарнизоните Сливен, Ямбол, Стара Загора, Бургас, Хасково. А специалистите ѝ са се доказали като стратегически и надежден партньор при провеждането на многобройните учения със съюзниците от НАТО в региона. Въпреки ведомствения си характер, МБАЛ – Сливен е отворена за всички граждани.


И по време на пандемията от COVID-19 болницата показа своята незаменима роля, а медиците демонстрираха висок професионализъм и отдаденост.

Честит празник, колеги!

Благодаря Ви за професионализма, с който всекидневно защитавате марката ВМА, благодаря Ви за отдадеността в грижите за нашите пациенти! Бъдете живи и здрави!, се посочва в поздравителния адрес на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, до личния състав на лечебното заведение.

 

Коментари