Публикация

Откриха ремонтираното детско отделение в силистренската болница

Откриха ремонтираното детско отделение в силистренската болница

В силистренската болница откриха напълно обновеното детско отделение. Ремонтните дейности са на стойност над 300 000 лева, като част от тях са по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“, съобщи DarikNews.

 

Отделението разполага с интензивен сектор, манипулационна и 10 стаи за пациенти, приемен кабинет и просторна чакалня. Всички стаи са с отделен санитарен възел. Поставени са нови стенни облицовки и специализирана подова настилка.

 

Закупени са нови климатици, изцяло обновени са електрическата, ВиК и парната инсталации. Изградени са нов приемен кабинет и нова чакалня за пациенти, както и нова противопожарна инсталация.

 

Финалните щрихи на ремонта нанесоха творците от фондация „За доброто“, които изрисуваха стените на всички помещения с герои и мотиви от джунглата. Освен това по проект "Светулка" на фондацията са осигурени мебели, обзавеждане и медицинска апаратура на стойност над 50 000 лева.

 

„В партньорство с Ротари клуб Триадица-София, оборудвахме новото пространство за лечение на децата с веноскоп, два пациентски монитора и преносим ехограф с принтер.

 

Фондацията купи три инфузионни помпи, три болнични инхалатора, медицинска кушетка за манипулационната. Добавихме седем хладилника, седем кани за топла вода, три микровълнови фурни за всяка детска болнична стая. Дарихме 20 легла с медицински матраци и още шест медицински матрака за наличните детски кошари плюс шкафчета за лични вещи“, съобщават от фондацията.

 

Оттам посочват още, че целта на „Светулка“ е промяната на емоционалната среда за лечение на децата пациенти и от плашеща болнична среда тя да се превърне в жизнерадостно пространство, което прилича на детската стая вкъщи и помага децата пациенти да забравят, че са в болница.

Коментари