Публикация

Модерни кувьози за Неонатологията в МБАЛ-Пазарджик

Модерни кувьози за Неонатологията в МБАЛ-Пазарджик

Неонатологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик получи четири кувьоза от висок клас. Апаратурата за интензивни и специални грижи за новородени е последно поколение на германската фирма „Дрегер”, модел Isolette C 2000.

Кувьозите са закупени със собствени средства на болницата

по предложение на началника на отделението д-р Здравка Пиронова, съобщиха от лечебното заведение.

Кувьозите гарантират добър микроклимат за новороденото. Имат изключително точни параметри по отношение на кислород, влажност и температура, така че едно недоносено бебе да се чувства все едно още е в утробата на майка си и да се развива нормално.

Това обясниха представителите на фирмата, които проведоха обучение на медиците, свързано с правилното използване на техниката.


„Кувьозите са необходими ежедневно в нашата работа. Те ни дават възможност да прилагаме необходимата интензивна терапия при доотглеждането на най-малките новородени и недоносени деца. Благодарни сме на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за получените модерни кувьози и за това, че за него нашето отделение е приоритет“, заяви началникът на Неонатологичното отделение д-р Здравка Пиронова.


Тя е убедена, че новите кувьози ще улеснят работата им с недоносените и рискови бебета.

 

снимка: МБАЛ-Пазарджик

Коментари