Публикация

Без борба няма успех!

Без борба няма успех!

Датата 18 август е паметна в историята на Военномедицинската служба на Република България.


На този ден през 2017 година бяха приети първите 18 курсанти, които започнаха своето обучение за военни лекари. Това стана възможно благодарение на тристранното сътрудничество между ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна по уникалния за страната ни проект.


Вие сте нашето бъдеще. И сбъдната мечта. Мечта, която дълги години се опитвахме да реализираме – да имаме военни лекари с максимално добра подготовка, неведнъж е казвал началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, при срещите си с курсантите. А те са вече близо 120 на брой. Само след няколко седмици клетва пред Родината ще даде новоприетият, шести випуск. А след година – Хипократова клетва ще положат и първите, вече завършили, лекари под пагон.


Именно те повярваха в нас, мечтаха и сбъдваха с нас. Имаха куража да „нагазят в дълбокото” и приеха предизвикателството да се борят да са сред най-добрите.

Изминахме заедно много изпитания, предстоят още безброй

Но ние вярваме, че ще се справим и ще сбъднем докрай тази наша мечта. С постоянство и упоритост, и с много страст..., защото за да си истински лекар, се иска и голямо сърце!

Вие трябва да сте сред елита на нацията, който води след себе си другите. Във вашите ръце ще се намира животът на много хора. Затова обръщайте внимание на всички детайли. Ние с колегите ще ви научим на всичко, на което можем. Ще ви направим най-добрите! – казва още генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Последната година от обучението на бъдещите военни лекари ще бъде изцяло в клиниките на ВМА

През годините те имаха възможност, овладявайки изкуството на медицината, да попиват знания не само от едни от най-именитите лекари у нас, но и от медсестрите и санитарите в рамките на различни стажове. За да могат да се справят с всяка задача... И проявиха воля и несломим дух, амбиция, непримиримост, самоувереност, непоколебимост, стремителност и решимост да доведат докрай започнатото.

 

Коментари