Публикация

Д-р Велко Минчев, онколог: Ракът на белия дроб се „подмладява“

Д-р Велко Минчев, онколог: Ракът на белия дроб се „подмладява“

Много висок процент от лекуващите се в Отделение ни по медицинска онкология търсят медицинската експертиза на екипа ни по повод на карцином на белия дроб, на дебелото черво и като цяло на гастроинтестиналния тракт. Разбира се, лекуваме пациенти и с много други онкологични заболявания - с карцином на простатата, пикочния мехур и др. При карцинома на белия дроб и дебелото черво се забелязва определено „подмладяване“ на заболяването. Вече са засегнати значителен брой пациенти под 50-годишна възраст“.


Това коментира д-р Велко Минчев, началник на Отделението по медицинска онкология в УМБАЛ „Софиямед“.


Той обръща внимание, че

в специализираната структура в лечебното заведение се провежда най-съвременното и модерно лечение

на тези болни чрез таргетна, химио- и имунотерапия.

 

Д-р Минчев подчертава, че за добрия изход от всяко едно онкологично заболяване, преди провеждане на лечение, е важна навременната диагностика.


„Нашият екип работи в отлична колаборация с Отделенията по гръдна хирургия и гастроентерология, образна диагностика и други, което спомага по-бързото поставяне на диагноза на пациента и стартиране на неговото лечение. Прави впечатление, че все по-често имаме и пациенти, насочени към отделението от специалисти извън нашия медицински комплекс. Важно е българските пациенти да знаят, че лечението, което провеждаме, се осъществява съобразно утвърдените световни медицински протоколи с най-съвременните препарати“, допълва онкологът.

Коментари