Публикация

Известният актьор Моню Монев отправи важно послание към пациентите на лаборатория „ЛИНА“

Известният актьор Моню Монев отправи важно послание към пациентите на лаборатория „ЛИНА“

Актьорът Моню Монев, познат с многобройните си превъплъщения на театралната сцена, както и с ролята на доц. Мазов в хитовия сериал „Откраднат живот“, посетите новата  лаборатория на „ЛИНА“. Тя се намира в Central park в бургаския ж.к. „Славейков“ и разполага с технологична база без аналог в страната. В това се убеди и самият Монев, който бе дошъл за пълни профилактични изследвания.

 

„Аз съм бургазлия и реших преди да замина отново за София да се погрижа за здравето си. Няма конкретен повод, но според мен профилактиката трябва да стане част от културата ни. Моето послание към пациентите е: „Не чакайте да стане късно. Превенцията е важна сега, за да предотвратим развитието на различни заболявания в бъдеще“, сподели Моню Монев.

 

Той се включи в месечните профилактични кампании на „ЛИНА“ както и в кампанията с безплатни скринингови анализи. Тъй като в годините сме свикнали да го виждаме в образа на медик, екипът го посрещна почти като колега. А той прояви интерес да разгледа лабораторията отвътре и изненада приятно на работните им места лекарите и лаборантите.

 

Моню Монев разгледа клиничната апаратна и патоанатомичната лаборатория, в която е единственият в страната микроскоп, използващ Deep Learning алгоритми. Той се запозна и с дейността на микробиологичната лаборатория, където бе посрещнат от доц. д-р Сашка Михайлова, д.м. В генетичната лаборатоия се срещна със специалиста по вирусология д-р Татяна Николова и молекулярния биолог  Красимира Чернаева.

 

Обичаният актьор бе впечатлен приятно и от факта, че в новата централна лаборатория има специална детска манипулационна.

 

„Пожелавам на всички много успехи, а на пациентите да бъдат здрави“, каза Моню Монев.

Коментари