Публикация

Започва конгрес на младите гастроентеролози

Започва конгрес на младите гастроентеролози

Днес е официалното откриване на  VII-ия Национален конгрес на Младите Гастроентеролози, който ще се проведе в Медицински Университет-София в Анатомичната Аудитория.  В програмата ще вземат участие само млади лекари под 35г., докторанти, специализанти и студенти, които имат интерес в областта на гастроентерологията, като ще представят иновативни научни разработки и клинични случаи. Темите ще покрият заболявания на горния гастроинтестинален тракт, долния гастроинтестинален тракт, Хепатология и жлъчно-панкреатична патология.

 

Входът е свободен за всички студенти, докторанти и специализанти. 

 

Интересен акцент в програмата са т.нар. Tandem Talks, при които млади лекари от различни специалности коментират едно и също гастроентерологично заболяване като по този начин допринасят за комплексния подход при лечението.

 

Организатори на събитието са Катедрата по Гастроентерология към Медицински Университет София, Клиника по Гастроентерология към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и Асоциацията на Младите Гастроентеролози.


Припомняме, че първият Конгрес на младите гастроентеролози се проведе по инициатива на младия гастроентеролог д-р Радислав Наков, който, за съжаление, остана завинаги на 32 години. Днес неговите колеги и най-вече д-р Иван Лютаков от Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, продължават традицията в провеждането на събитието.

 

Програмата можете да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове

Книжка_конгрес_гастро.pdf

Коментари