Публикация

Компютърен гид помага на пациентите със слухови затруднения

Компютърен гид помага на пациентите със слухови затруднения

С компютърен гид за пациенти със слухови нарушения разполага УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив. Модерното специализирано устройство SiteKiosk предоставя разностранна информация за възможностите за лечение на слуха и последните постижения на медицината. Ситуирано е във фоайето на болницата и предлага подробна информация на 16 езика. 

Устройството е дарение за пациентите

на Вътрешно консултативното отделение, звено УНГ - Аудиометричен кабинет, към най-голямата болница у нас. С негова помощ те имат възможност да се запознаят с най- новите постижения при преодоляване на слуховите нарушения при деца и възрастни.  Да разгледат множеството статии, свързани с начин на живот, слуховите нарушения, иновативни импланти системи както за средно, така и за вътрешно ухо.

 

Докато изчакват часа си за преглед пред УНГ кабинетите на специалистите д-р Ана Бешкова, д-р Калина Маджарова и докторът по специална педагогика Фани Михайлова, пациентите имат възможност да научат полезна информация за лечението на слуховите си проблеми.

Пациентите навигират  съдържанието чрез докосване през интерактивно меню

Инсталираният SiteKiosk в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив е второто подобно устройство в България. То разполага с тъчскрийн дисплей, който позволява на пациентите да навигират  съдържанието му чрез докосване през интерактивно меню. Компютърният гид поддържа Wi-Fi връзка с интернет, което му позволява да предостави изключително богато съдържание от статии, съвети, новини, свързани с решаването на слуховите нарушения.

 

Освен подбрана информация за това как работи човешкият слух и кои са най-честите причини за загубата му, SiteKiosk дава достъп до специализирано електронно списание за слуховите импланти. От интерактивното меню пациентът може да избере статии от раздели „Наука“, „Здраве“, „Живот“ или да разгледа всички статии на едно място. Също може да научи какви видове импланти съществуват, как работят те и какво е тяхното предназначение.

Специален раздел презентира кохлеарните импланти

като най-модерен и ефективен метод за възстановяване на слуха, особено при деца с вродени аномалии на слуховия апарат, открити в ранна възраст, както и при възрастни хора.

 

Информацията на компютърния гид е достъпна не само за българи, но и за чужди граждани, тъй като потребителят има възможност да избира превод на 16 езика.

Коментари