Публикация

Трима отличници в Академията по Контрацепция отиват на международен симпозум по женско здраве

Трима отличници в Академията по Контрацепция отиват на международен симпозум по женско здраве

Гедеон Рихтер обявява специална награда в навечерието на Световния ден на Контрацепцията

 

 

В навечерието на Световния ден на Контрацепцията - 26 септември, Гедеон Рихтер България, обявява, че ще отличи трима участници в Академията по Контрацепция със специална награда – участие в международен Stand Alone Symposium (SAS) – Side by Side for Women Health през 2023 г., организиран от Централата на Гедеон Рихтер АД, Унгария.

 

Академията по Контрацепция, която стартира в началото на годината,  се радва на огромен интерес и до момента е привлякла вниманието на 1596 акушер-гинеколози, ендокринолози, фармацевти, дерматолози, ОПЛ и акушерки. 510 от тях са направили тестовете за проверка на знанията след всеки обучителен материал.

Академията по Контрацепция се провежда в CredoWeb под патронажа на проф. Асен Николов, Председател на Българското дружество по акушерство и гинекология.

Лектори са утвърдени наши специалисти:  д-р Георги Коларов, доц. Елиан Рачев, проф. Мария Орбецова, проф. Здравко Каменов и проф. Благовест Пехливанов.

 

 >>>>>>>>>>>>>>>>КЪМ АКАДЕМИЯТА ПО КОНТРАЦЕПЦИЯ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Опитът за контрол върху фертилитета датира отпреди повече от 2000 г., но високоефективни, обратими методи възникват от 60-те години на ХХ век.

Хормоналната контрацепция е изключително актуална, защото дава възможност на жените да планират раждането на децата си, събразно образованието и кариерата си, позволява да се избегнат здравословните и психоемоционални проблеми, свързани с прекъсването на бременността,  повишава качеството на живот чрез редовен и предсказуем цикъл. В световен мащаб жените, използващи орална хормонална контрацепция, са 151 млн. (16%).

У нас по-малко от 3% от жените ползват орални контрацептиви, а 50% от настъпващите бременности са непланирани.

По тази причина, организаторите на Академията по Контрацепция считат, че

 

лекарите и фармацевтите трябва да бъдат информирани и убедени в усъвършенстваните формулировки и доказаната ефективност на хормоналната контрацепция

през последните години – високата, почти 98% сигурност и възвръщане на репродуктивния капацитет след прекратяването й.

Хормоналните таблетки днес, освен като противозачатъчни средства, се използват също за профилактика и лечение на заболявания, както и за подобряване на качеството на живот. 

 

Обучителният курс включва 5 теми:

 

Всеки обучителен материал завършва с тест за проверка на знанията, а този, който премине успешно през всички 5 теста, получава Сертификат от Академията по Контрацепция.

 

Материалите в Академията вижте ТУК

 

Коментари