Публикация

Мъж почина пред Спешния център в Самоков

Мъж почина пред Спешния център в Самоков

Мъж почина пред Центъра за спешна помощ в Самоков. На видеоклип, заснет от близките на починалия, се вижда как той лежи в безпомощно състояние на задната седалка на автомобил, докато чака да се появи лекар. Оказва се, че медикът, който е бил на смяна, е трябвало да придружи друг спешен пациент с линейка до София. На място била само медицинската сестра.

„Чичо ми имаше бъбречна недостатъчност. Получи пристъп. Пристигнахме в Спешна помощ и излезе някаква жена, която ни каза, че няма доктор”, разказва Петър Илиев, племенник на починалия.

По думите повече от 30 минути чичо му не е получил помощ и е издъхнал. „Лекар в последствие дойде вътре от отделението”, посочва Петър.

„В този момент реанимационен екип от Самоков е пътувал към София с пациент, който е бил в много тежко състояние”, заяви в ефира на „Здравей, България” Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП- София.

Тя уточни, че филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците. „Работното място на спешните екипи е в линейките и те това правят”, посочи тя. Според нея лекари от болницата са реагирали в рамките на 6-7 минути, а не след половин час, както твърдят близките.

Коментари