Публикация

Недка стопи 40 кг с мистериозна болест, ето как лекарите я спасиха!

Недка стопи 40 кг с мистериозна болест, ето как лекарите я спасиха!

В болница „Медлайн“ ми върнаха живота и вярата, че той е прекрасен, заяви 46-годишната Недка Петрова от Пловдив, която отправи своята дълбока признателност към медиците от лечебното заведение. Тя е сигурна, че

съдбата я е срещнала с най-добрите лекари,

за които професията е призвание, дълг и отговорност.

 

Намира спасение след 2 години обиколки по различни лечебни заведения, изпити куп медикаменти, направени редица изследвания и натрупани огромни разочарования, защото състоянието ѝ продължава да се влошава. Отслабва с 40 кг, непрекъснато повръща, дори след като пие вода, чувства се все по-отпаднала, спира да ходи на работа.

 

Измъчена до крайност, една вечер събира сили и отива да се помоли в параклиса, който се намира на метри от дома ѝ. След като я вижда, отец Иван сериозно се стряска от силно променения ѝ вид и предлага да я изпрати при свой познат лекар –

 

д-р Антон Михнев
д-р Антон Михнев

 

д-р Антон Михнев, АГ специалист в „Медлайн“. Недка е леко резервирана, но му има доверие и записва час.

 

Гинекологът я преглежда внимателно и е категоричен, че случаят не е за него. Тогава ѝ предлага да проведе консултация с колегата му в същата болница д-р Васил Велев.

Жената е изплашена, скептична и предубедена,

но преодолява емоциите и се среща с гастроентеролога.

 

„Не знаех, че ме очаква толкова голяма изненада – този лекар беше различен – излъчваше спокойствие, което неусетно обхвана и мен“, спомня си тя.

 

д-р Васил Велев
д-р Васил Велев

 

Неговото категорично решение да я приеме в Отделението по гастроентерология обаче я разстройва и тя избухва в плач. Веднага ѝ е назначен ядрено-магнитен резонанс, който установява наличието на възпалени дивертикули на дебелото черво с абсцеси в корема.

 

Предписана ѝ е подходяща антибиотична терапия.

 

На другия ден на консултация при мен дойдоха двама хирурзи - д-р Грую Мишев и д-р Милко Милушев, за които тогава не знаех, че ще бъдат моите спасители, споделя Недка. Те ѝ обяснили, че има усложнение на дивертикулозата с възпаление и стеснение на дебелото черво, което е причина за оплакванията ѝ.

 

д-р Грую Мишев
д-р Грую Мишев

 

„Накрая ми казаха: „Изобщо не сте длъжна да правите операцията си тук, но без нея няма да се оправите!“, спомня си пациентката. И признава, че с тези думи са я спечелили.

Интервенцията е много часа, открива редица усложнения

По време на многочасова операция на 16 март 2022 г. се установява наличието на три гнойни огнища в корема с обхващане и стеснение на дебелото черво, тънките черва, матката, лявата маточна тръба и яйчник. Отстранени са засегнатите органи, дебелото черво е изведено на коремната стена. Решението беше временно, след 3 месеца ми направиха нова операция, за да махнат торбичката и да възстановят червото, разказа тя.

 

д-р Милко Милушев
д-р Милко Милушев

 

На 20 март посреща рождения си ден в Интензивното отделение, а двамата хирурзи ѝ предават поздравите на близките. По време на престоя в болницата д-р Милушев всеки ден по телефона информира за състоянието на Недка съпруга ѝ.

Такова отношение на медицински екип не съм виждала – отнасят се към всеки пациент така, сякаш е техен близък или роднина. За мен тези хора са ангели, които разпериха крилете си, измъкнаха ме с неимоверни усилия от ада и ме върнаха към живота,

казва тя.

 

Освен към лекарите, изиграли ключова роля за нейното спасяване, тя е дълбоко признателна и на медицинските сестри Диана Диманова и Пепа Атанасова, както и на старшата сестра на Хирургичното отделение Вероника Уручева.

Коментари