Публикация

Безплатни прегледи за акне на 12 и 13 октомври

Безплатни прегледи за акне на 12 и 13 октомври

УМБАЛ „Александровска“ ще бъде част от партньорските организации в информационната кампания #Заедно сме в борбата срещу акнето, организирана за осма поредна година от BIODERMA и партньори.

Това е най-често срещаното кожно заболяване, което засяга до 80% от тийнейджърите

и 40% от младите хора над 25-годишна възраст. Кампанията има за цел да популяризира превенцията, ранното лечение и ключовата роля на дерматолога, както и че акнето е лечимо кожно заболяване.


На 12 и 13 октомври, от 9:00 до 12:00 часа, специалисти от Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ „Александровска“, ще преглеждат по реда на идването, безплатно и без направление по НЗОК, хора с акне в к-т № 118 на партера на клиниката.

Предварително записване не е необходимо

Последните открития в областта на акнето са ключовата роля на диссеборята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честата поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25-годишна възраст). Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отмине самò. Препоръката е да се избягва самолечението и пипането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH.

Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни белези

и пигментни петна по кожата, които остават като стигми за цял живот и се отразяват на самочувствието и социалния живот на пациента.

 

Безплатни прегледи

 

Коментари