Публикация

Медицинските заведения в Плевенско получиха противогрипни препарати

11 000 дози противогрипни препарати раздадоха здравните инспектори от РИОКОЗ-Плевен на лични лекари, диагностично-консултативни центрове, на Университетската болница „Д-р Георги Странски”, Центъра за спешна медицинска помощ и филиалите му във връзка с предстоящата грипна епидемия.


Това информира д-р Бонеслав Бонев от дирекция „Противоепидемичен контрол” на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.

Медикаментите са доставени на РИОКОЗ от Министерството на здравеопазването. На сайта на инспекцията вече са качени и алгоритмите, които са утвърдени от министерството във връзка с действията на здравните власти относно предстоящата епидемия.

В областта епидемичната обстановка е спокойна, като заболеваемостта от грип през миналата седмица е 117,57 на десет хиляди, срещу 126,55 на десет хиляди за предходната седмица (22 – 28 октомври). Д-р Бонев обясни, че за да се обяви грипна  епидемия, болните трябва да са над 350 на десет хиляди.

Специалистът допълни, че вече е приключила противогрипната кампания, като тази година близо 200 души са си поставили ваксина в здравната инспекция.  

Коментари