Публикация

СПЕЦИАЛНО ЗА ОБЩОПРАКТИКУВАЩИ ЛЕКАРИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

СПЕЦИАЛНО ЗА ОБЩОПРАКТИКУВАЩИ ЛЕКАРИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Уважаеми лекари,

 

📌На вашето внимание са актуалните ни формати и през октомври!

📌Не пропускайте новостите, представени от водещите имена в медицината!

 

 

➡️Включете се в дискусията "Неутрализиращи SARS-CoV-2 антитела - фармакология, клинични проучвания и опит у нас". 

 

Научете всичко за ефективното лечение на COVID-19 в ранна фаза с моноклонални антитела (Regkirona) у нас.

Споделете мнение, задайте въпрос на модераторите проф. Георги Момеков, дфн, ФФ при МУ-София, и проф. д-р Георги Попов, дм, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Софиямед“.

 


НОВО ВЪВ ВИРТУАЛНАТА АКАДЕМИЯ

 

➡️Навременното лечение на захарен диабет тип 2 е важно и необходимо, за да се намали рискът от развитие на усложнения. В ново видео във Виртуалната академия на Ново Нордиск е представен Rybelsus® (перорален семаглутид) - нова таблетка за лечение на захарен диабет тип 2, първият и единствен GLP-1 рецепторен агонист за перорално приложение. Той предоставя нови възможности за ранно лечение на ЗДТ2 със значима редукция на гликирания хемоглобин, дълготрайна редукция на телесното тегло и редукция на кардиометаболитните рискови фактори.

 


СПОДЕЛЕН ОПИТ

 
➡️Кардио-бъбречно-метаболитна стратегия в лечението на захарен диабет тип 2 – по-рано, по-добре! - лектор: д-р Галина Георгиева-Караджова

Предлагаме на Вашето внимание и клиничен случай от практиката на д-р Галина Георгиева-Караджова, специалист ендокринолог. Касае се за пациентка със захарен диабет тип 2. 

Вижте подробности за състоянието ѝ, за терапията, с която тя се явява при лекаря, целите, които заедно си поставят, промяната в лечението и резултатите след няколко месеца.

 

НОВО ВИДЕО В ОНЛАЙН АКАДЕМИЯТА ПО ШУСЛЕРОВА ТЕРАПИЯ

 

➡️Не пропускайте новата видеопрецентация "Шуслеровата терапия при деца - практически решения за устойчиво здраве"! Лектор е д-р Жени Стоичкова, педиатър и специалист по детска пневмология и фтизиатрия. Тя се спира в детайл на конкретни, често срещани ситуации и предизвикателства:

🔵 колики при новороденото;

🔵 превенция на възможни нежелани реакции при ваксиниране;

🔵 овладяване на атопичен дерматит и алергични изяви;

🔵 лечение на ринити и риносинуити, ОРВИ с фарингит, тонзилит и др.


В презентацията си д-р Стоичкова разглежда още действието на Шуслеровите соли за подкрепа на изграждащия се имунитет в детска възраст.

 

 

Коментари