Публикация

СПЕЦИАЛНО ЗА ОНКОЛОЗИ - ОКТОМВРИ 2022

СПЕЦИАЛНО ЗА ОНКОЛОЗИ - ОКТОМВРИ 2022

Уважаеми лекари,

 

📌Вижте новите видео материали, създадени за медицинските специалисти по онкология!

📌Новости и клиничен опит са представени кратко и в обобщен вид от водещи имена в медицината!

 


Д-Р ТАТЯНА АПОСТОЛОВА СПОДЕЛЯ КЛИНИЧЕН ОПИТ

 

 

➡️Д-р Татяна Апостолова, началник на Отделението по медицинска онкология в УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив, представя клиничен случай на възрастен пациент с доказан нискодиференциран ацинарен простатен карцином и много придружаващи заболявания – АХ, застойна сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, мозъчно-съдова болест и загуба на слух. 


Представени са терапията, ходът на лечението и постигнатите резултатит в общото състояние на пациента.

 

Д-Р РОСИЦА КРЪСТЕВА: ЛЕЧЕНИЕ НА МЕТАСТАТИЧЕН РАК НА ГЪРДАТА


➡️Д-р Росица Кръстева
, началник на Онкологичен център към МБАЛ Уни Хоспитал, Панагюрище, говори за важността на прогностичните фактори и значението им при лечение на метастатичен карцином на млечната жлеза. Презентацията е в рамките на модула "Биоскоп - Рак на гърда", който представя актуална информация за лечението на това заболяване.


Към видео презентацията има и тест, който носи сертификат. 

 

 

ASCO 2022: ЕКСПЛОРАТОРЕН АНАЛИЗ В ПРОУЧВАНЕ MONARCHE

➡️Д-р Красимир Койнов представя в кратка научна статия най-важните изводи от експлораторен анализ, оценяващ влиянието на базисните фактори върху времето на прекъсване на терапията с abemaciclib в клиничното проучване MonarchE. Публикацията е част от модула "Биоскоп - Рак на гърда"

 

 

НОВО ПРОУЧВАНЕ

 

 

➡️В кратко видео доц. Николай Цонев, началник на Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ "Света Марина" - Варна, разглежда ефективността на Nubeqa® - най-новият инхибитор на андрогенните рецептори. Спира се в детайл и на проучването ARAMIS.


От по-важните включващи критерии в проучването e времето за удвояване на PSA (простатно-специфичен антиген). Този критерий е използван за стратификация на две групи – пациенти с време за удвояване до 6 месеца и такива с време между 6 и 10 месеца. Рандомизацията е 2 към 1, като едното рамо включва андрогенна депривация и даролутамид, а другото- само андрогенна депривация и плацебо.

Коментари