Публикация

СПЕЦИАЛНО ЗА ЕНДОКРИНОЛОЗИ - ОКТОМВРИ 2022

СПЕЦИАЛНО ЗА ЕНДОКРИНОЛОЗИ - ОКТОМВРИ 2022

Уважаеми лекари,

 

📌Включете се в актуалните ни формати и през октомври!

📌Не пропускайте новостите, представени от водещите имена в медицината!

 


GLP-1 RA / БАЗАЛЕН ИНСУЛИН: СВОБОДНА СРЕЩУ ФИКСИРАНА КОМБИНАЦИЯ


➡️Във видеопрезентацията доц. Пламен Попиванов споделя практичен опит, свързан с приложението на фиксирани и свободни комбинации от базален инсулин/GLP-1RA. Той разглежда техните предимства и недостатъци, както и терапевтични показания.

 

 

НОВО ВЪВ ВИРТУАЛНАТА АКАДЕМИЯ


➡️Навременното лечение на захарен диабет тип 2 е важно и необходимо, за да се намали рискът от развитие на усложнения. В ново видео във Виртуалната академия на Ново Нордиск е представен Rybelsus® (перорален семаглутид) - нова таблетка за лечение на захарен диабет тип 2, първият и единствен GLP-1 рецепторен агонист за перорално приложение. Той предоставя нови възможности за ранно лечение на ЗДТ2 със значима редукция на гликирания хемоглобин, дълготрайна редукция на телесното тегло и редукция на кардиометаболитните рискови фактори.

 

СПОДЕЛЕН ОПИТ

 

➡️Кардио-бъбречно-метаболитна стратегия в лечението на захарен диабет тип 2 – по-рано, по-добре! - лектор: д-р Галина Георгиева-Караджова

Предлагаме на Вашето внимание и клиничен случай от практиката на д-р Галина Георгиева-Караджова, специалист ендокринолог. Касае се за пациентка със захарен диабет тип 2. 

Вижте подробности за състоянието ѝ, за терапията, с която тя се явява при лекаря, целите, които заедно си поставят, промяната в лечението и резултатите след няколко месеца.

 

 
ДИСКУСИЯ ЗА СПЕЦИАЛИСТИ

 

 

➡️Включете се в дискусията "Неутрализиращи SARS-CoV-2 антитела - фармакология, клинични проучвания и опит у нас".

Научете всичко за ефективното лечение на COVID-19 в ранна фаза с моноклонални антитела (Regkirona) у нас.

Споделете мнение, задайте въпрос на модераторите проф. Георги Момеков, дфн, ФФ при МУ-София, и проф. д-р Георги Попов, дм, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Софиямед“.

Коментари