Публикация

Рани свързани с вътрешното дете

Рани свързани с вътрешното дете

Здравейте!  При мен все по често идват хора, които не знаят какво искат според тях. Дълбоко в себе си те всъщност знаят какво искат, само че желанията им са замаскирани от  рани на вътрешното дете. Осъзнаването на проблема се оказва голяма изненада.... и голямо облекчение! Хората пробуждайки се, се впускат в действие само след няколко консултации с мен. Искам да знаете че не сте сами! Проблемът ви е често срещан и може да се реши.

Представям ви рани свързани с вътрешното дете:

Рана свързана с вина - такива хора се чувстват постоянно виновни или „зле“.  Страхуват се да поставят граници. Използват чувството си за вина за да манипулират. Привличат хора които ги карат да се чувстват виновни.

Рана свързана с изоставяне - такива хора мразят да са сами. Съзависи ми са. Заплашват че ще си тръгнат. Чувстват че не получават достатъчно внимание. Страх от изоставане. Привличат емоционално недостъпни хора.

Рана свързана с доверие – страхуват се да не ги наранят. Не си вярват. Намират начин да не се доверяват на хората. Чувстват се несигурни и се нуждаят от външно валидиране. Не се чувстват в безопастност. Привличат хора с които не се чувстват в безопастност.

Рана свързана с пренебрегване – вкопчват се. Имат ниска самооценка. Не могат да кажат „Не“. Подтискат емоциите си. Стахуват се да бъдат уязвими. Привличат хора които не ги ценят или не ги карат да се чувстват „видяни“.

 

Аз ви пожелавам здраве и щастлив живот!

Коментари

Още статии от автора