Публикация

Ресвератрол – антиоксидант, който удължава младостта

Ресвератрол – антиоксидант, който удължава младостта

Младежкият и свеж вид в наши дни не е само за суетните хора. Доброто здраве личи отвън – човек е бодър и енергичен, а кожата му сияе. За да останем в добра форма до старини, трябва да полагаме разумни грижи. Стресът, замърсената околна среда, която създава оксидативен стрес, ускоряват стареенето и са в основата на болестни процеси.

Има ли начин да спрем или поне да забавим процеса на стареене?

Приемът на антиоксиданти е най-ефективният начин да подпомогнем детоксикацията на организма. Те пряко съдействат за „рециклирането“ на собствените хормони и ензими, помагат и за работата на имунната система. В резултат носят ползи за здравето като цяло, но и значително забавят процеса на стареене, подобряват състоянието на кожата и косата.

 

 

За да запазим по-дълго свежестта, младежкия вид, да имаме добър тонус и отлично самочувствие, трябва да следваме собствена програма за начин на живот. Включва съобразени с възрастта и общото здравословно състояние спорт, разнообразно и балансиране хранене, прием на поне 1,5 литра течности дневно. Продукти, богати на антиоксиданти, са червено грозде, боровинки, зелен чай, мазна морска риба и растителни масла.

Ресвератрол е един от най-мощните естествени антиоксиданти

Веществото ресвератрол е в списъка на най-полезните и незаменими антиоксиданти заради способността си да активира "протеините на дълголетието". Има научни данни, че забавя процеса на стареене, бори се ефективно срещу свободните радикали.

Ресвератролът е част от група растителни съединения, наречени полифеноли. Ето основните му предимства:

  • Образува сложни молекули с определени метални йони и деактивира способността им да формират свободни радикали.
  • Активира синтеза и секрецията на тестостерон, инхибира отделянето на кортизол и благодарение на това подпомага развитието на мускулна маса.
  • Подпомага изгарянето на мазнините - помощ за хората, стремящи се да поддържат нормално тегло.

 

  • Предпазва кожата от щетите, които UV лъчите нанасят, като повишава естествените ѝ бариери. Тя изглежда по-гладка и здрава.

Как да си набавим този важен антиоксидант

 

Ресвератролът е естествено съединение, което се среща в растителните храни като люспите на червеното грозде, боровинките, спанак и някои билки като японска пача трева. За да си набавим добре дозирано количество, на пазара има подходяща хранителна добавка.

 

 „Ресвирол“ е щедър антиоксидант, натурален продукт, в който има екстракт от корените на японска пача трева. Те съдържат 50% ресвератрол. Препоръчва се Ресвирол да се приема продължително време от над 3-4 месеца по 1-2 капсули дневно с храната. Не се натрупва в организма, за това дори и да се направи прекъсване, след време приемът може се поднови. При активно спортуващи, на които им предстои голямо натоварване, дозата може да се увеличи преди пика на натоварването.

 

„Ресвирол“ капсули е американски продукт, произведен специално за компанията "Екофарм", която има изключителните права на българския пазар.

 

 

 

 

Коментари

Не е казано за ресвиратола най-важното!

 То е единственото вещество, което увеличава броя на молекулите на теломерите, окрайчващи всеки един Х или У хромозом. 
  Още при раждане на човек обема на теломерите лимитира броя на деление на клетките за целия му живот. След изчерпването им (по различни причини) човек умира. Не говорим за колко време, а колко пъти. Примерно това опреснява кръвта. 
 Т.е. то удължава живота. Не случайно римляните са казали, че истината е във виното. Не в алкохола му, а в танините му. И то само прясното вино - може и пита.