Публикация

Честит 19 октомври – Ден на българския лекар!

Честит 19 октомври – Ден на българския лекар!

Уважаеми колеги,


За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по повод нашия професионален празник – Деня на българския лекар – 19 октомври.


Днес почитаме паметта на св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и по тази причина наречен небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари.


Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е мисия. Медицината не е образование, което трябва да се завърши, тя е дълг и начин на живот.


Ето защо вярвам, че всички ние, които сме избрали този път, сме го направили с ясното съзнание, че се отдаваме на грижите за здравето на хората, въпреки несгодите, с които се сблъскваме.


На този ден искам да благодаря на цялата лекарска гилдия, че въпреки трудностите, продължавате да отстоявате професията ни, продължавате да работите упорито! Искам да Ви благодаря за човещината, за това, че сте избрали за своя професия призванието да се грижите за живота и здравето на хората.


Вярвам, че обществото оценява положените усилия и занапред, всички ние, ще виждаме все по-често в очите им благодарност за стореното добро.

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Нека св. Иван Рилски – Чудотворец да Ви пази и закриля!


Нека успехът да Ви съпътства във всяко Ваше начинание, надеждата да Ви вдъхва кураж, а вярата да носите винаги в себе си, за да продължавате да се борите с предизвикателствата на живота.


Пожелавам Ви здраве и сили! Бъдете уверени и смели в ежедневната си работа, мъдри в решенията, които взимате. Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от нея! И нека търпението и грижата към хората никога да не ни напускат!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С уважение,
Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС

Коментари