Публикация

Наградиха най-добрите лекари за 2022 г. в Пловдив

Наградиха най-добрите лекари за 2022 г.  в Пловдив

Районната колегия на БЛС в Пловдив връчи на специална церемония наградите за "Лекар на 2002 г." в града.

 

Доц. Радост Асенова, дмн, председател на СОИБОМ и ръководител на катедра "Урология и обща медицина" в Медицинския университет в Пловдив получи награда за развитието на общата медицина,а д-р Гергана Форева бе удостоена, като най-добър общопрактикуващ лекар..

Инвазивният кардиолог  д-р Георги Горанов бе получи награда за развитие на болничната помощ

Инвазивният кардиолог д-р Георги Горанов, началник на Клиниката по Инвазивна кардиология в УМБАЛ "Св. Георги" бе отличен за приноса си в развитието на болничната помощ.  Неговият колега д-р Румен Христов,  специалист по образна диагностика  в Мамологичния център към ДКЦ-2, получи награда за принос в развитието на извънболничната помощ.

Тази година бяха присъдени и специални награди

Д-р Христиана Бацелова, епидемолог към УМБАЛ "Свети Георги" бе отличена  за активната си дейност  в областта на промоцията на здравето и ваксинопрофилактиката. Проф. Мариана Стойчева-Въртигова, дългогодишен ръководител на Инфекциозна клиника също в УМБАЛ "Свети Георги" бе удостоена с приз за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността "Инфекциозни болести". 

 

Известният сексолог д-р Златко Илиев и д-р Евгения Начевска от Медицинския университет получиха призове за приноса им в утвърждаване на авторитета на съсловната организация. Своите колеги поздрави дългогодишният активист на съсловната организация в града д-р Георги Сакакушев, който на 19 октомври бе награден от БЛС за цялостен принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация.

Връчени бяха плакети и грамоти на отличените

Председателят на съсловната организация  д-р Георги Цигаровски и секретарят д-р Георги Кръстев раздадоха плакети и грамоти на отличените си колеги.


Председателят на Българския лекарския съюз  д-р Иван Маджаров и ректорът на Медицинския университет в Пловдив  проф. Мариана Мурджева бяха сред гостите на тържеството.

Коментари