Публикация

Д-р Димчо Георгиев получи наградата "Венец на дързост" за принос в онкологията

Д-р Димчо Георгиев получи наградата "Венец на дързост" за принос в онкологията

На откриването на Тринадесетата национална онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2022 връчи станалата традиционна награда за принос в клиничната онкология - "Венец на дързост". Тази година експертният  борд ,трябваше да избира между номинациите на д-р Маргарита Таушанова, д-р Димчо Георгиев и доц. д-р Еленко Попов.

Почетното отличие получи  д-р Димчо ГЕоргиев - УСБАЛ по онкология, гр.София.


Наградата бе връчена от предходния ѝ носител - доц. д-р Яна Бочева, като двамата бяха част от финалистите за 2021 година.
Освен почетна статуетка, д-р Георгиев получава и стипендия за продължаващо обучение в клиничната онкология.

Вижте видеото с номинираните и награждаването:

 

 

Д-р Димчо Георгиев е роден на 04 октомври 1978 г. в София. Завършва Френска езикова гимназия и през 2003 г. се дипломира по Медицина в Медицински университет – София. От 2005 г. е задочен докторант в Клиниката по лъчелечение, УСБАЛ по онкология – София, а от 2008 г. е асистент. През 2020 г. защитава дисертационен труд на тема: Образни методи при клинично планиране на лъчелечение на мозъчни тумори. Към момента е началник на Отделение по лъчелечение с дейност брахитерапия. Автор е на публикации и глави от обучителни монографии. Член е на Гилдията на лъчетерапевтите в България, Българско онкологично научно дружество и Европейска асоциация по лъчелечение.

Коментари

Поздравления за голямата награда!Радвам се,че има такива перспективни кадри в родната медицина!Пожелавам още успехи на доктор Димчо Георгиев!С уважение:Доктор Людмила Костова-Враца-22.10.22г.