Публикация

Медици от ВМА с активно участие на международен форум

Медици от ВМА с активно участие на международен форум

Специалисти от три клиники на Военномедицинска академия (ВМА) взеха активно участие в Осмия национален конгрес с международно участие, организиран от Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика с подкрепата на ВМА, който се проведе в периода 21 - 23 октомври 2022 г. в София.


Медиците от Клиниката по функционална диагностика на нервната система, Клиниката по нервни болести и Клиниката по съдова хирургия обмениха опит със свои колеги от страната, както и от Австрия, Хърватска и Македония.


Тази година научното събитие бе посветено на създателя, основния двигател и вдъхновител на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика и списание „Невросонология и мозъчна хемодинамика”, виден български учен и ръководител проф. д-р Екатерина Титянова, която ни напусна внезапно в началото на 2022 г.

Организаторите продължиха традицията форумът да бъде международен, мултидисциплинарен

и подкрепян от изследователската група по невросонология към Световната федерация по неврология, ВМА, Националната спортна академия „Васил Левски“, Българската академия на науките и изкуствата и Български лекарски съюз.

Акцентът на конгреса бяха съвременните възгледи и методи за диагностика и лечение на мозъчно-съдови заболявания

и гранични състояния – кардио-церебрални синдроми, неврорехабилитация. Проведе се и интердисциплинарен симпозиум „Иновации в медицината”, в който бяха представени новости в невросонологията.


В рамките на три дни невролози, ангиолози, неврохирурзи, рехабилитатори, съдови хирурзи, кардиолози имаха възможност да обогатят своя опит „лице в лице” или онлайн.

 

Коментари