Публикация

Безплатни прегледи за лимфедеми във ВМА

Безплатни прегледи за лимфедеми във ВМА

На 27.10.2022 г. (четвъртък), от 09:30 до 16:30 часа във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведат безплатни консултации за лимфедеми.

Октомври е обявен за Световен месец за борба с рака на гърдата

 

прегледи са в подкрепа на тази кампания и на съпричасността към хората с онкологични заболявания, по-конкретно са насочени към последствията им върху лимфната система, коментира полк. доц. Любина Веселинова, началник на Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА.


Консултациите ще се провеждат като съвместна инициатива със специалисти по физикална медицина и по съдова хирургия в кабинет №28, намиращ се на -1 етаж в Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 26 136

Не се изисква направление от личния лекар.


Лимфедемът е само изявата на цяла палитра от нарушени процеси в съдовата система и организма като цяло и на практика представлява мултидисциплинарен проблем.


Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА разполага с една от най-съвременните апаратури, която позволява неограничени възможности за индивидуализиран подход и е в подкрепа към разработената в клиниката оригинална комплексна методика.

Коментари