Публикация

„Доктор онлайн тв“ – достоверната информация от лекаря към пациента

„Доктор онлайн тв“ – достоверната информация от лекаря към пациента

По време на COVID-19 пандемията е изключително важно пациентите с хронични заболявания да имат достоверна информация от своите лекари, предоставена на достъпен за тях език. Инициативата „Доктор онлайн“ на Федерация "Български пациентски форум" потърси решение на този проблем. Три пъти в седмицата лекари от различни специалности участваха в тв онлайн здравно предаване и отговаряха на предварително зададени въпроси на пациенти. Проектът участва в конкурсната програма на тазгодишното издание на конференцията PHARMA NEXTGEN 2022.

Събитието ще се проведе на 26 октомври 2022 г. от 14:00 часа под мотото HI HYBRID!

„Доктор онлайн“ е формат на здравно образование, какъвто до момента не бил създаван и ползват по този начин. Потърсени бяха специалисти от различни специалности, които имат хронично болни пациенти, за да могат да достигнат до тях индиректно, но с целия си капацитет и достоверност на информацията, която дават. Промотирането и представянето беше изцяло в интернет - Facebook, YouTube, мейл, Zoom.

 

Първият брой беше излъчен на 27 март 2020 г. Всяко видео интервю е гледано между 1000 и 7000 пъти. Първоначално интервютата бяха заснемани в Zoom, а с разхлабване на мерките срещу коронавируса започна заснемането в студио.

„Чрез този проект дадохме на пациентите достоверна информация и им вдъхнахме спокойствие, че Ковид е заболяване, с което хронично болните пациенти могат да се справят, когато се диагностицира навреме“, казват от Федерация "Български пациентски форум".

Коментари