Публикация

"Една мечта, една цел!" разбива мита, че от безплодие страдат само жените

"Една мечта, една цел!" разбива мита, че от безплодие страдат само жените

Поради редица фактори - начин на живот, хранене, урбанизация и т.н. все по-млади хора имат репрордуктивни проблеми. Според статистиката при безплодие в двойката в 48 % от случаите проблемът е при мъжа. Ако подобен проблем бъде хванат на време, по-ефикасно е лечението.

 

Целта на кампанията "Една мечта, една цел!" на PR Агенция Ив  е повече български мъже в репродуктивна възраст да направят спермограма, за

да бъде оценена тяхната репродуктивна способност

В продължение на два месеца всички желаещи след предварително записване имаха възможност да направят безплатно изследване в Cпeциaлизиpaнa бoлницa зa aĸтивнo лeчeниe пo aĸyшepcтвo, гинeĸoлoгия и peпpoдyĸтивнa мeдицинa (СБАЛАГРМ) "София". Таргетна група обхваща представители на силния пол на възраст от 18 до 50 години, при болшинството от тях констатират, че не правят разлика межуд репродуктивно и сексуално здраве.

 

Инициативата участва в конкурсната програма на тазгодишното издание на конференцията PHARMA NEXTGEN 2022.

Събитието ще се проведе на 26 октомври 2022 г. от 14:00 часа под мотото HI HYBRID!

Лице на кампанията става R'n'B певецът VenZy, който участва във фотосесия с цветни тенески  със слогана на на кампанията "Една мечта, една цел" и картинка на дружелюбен усмихнат сперматозоид.

 

Месец преди старта на изследванията от ПР агенцията организират участия в радиа, онлайн и тв медии на VenZy и специалистите на Инвитро клинка "София", за да разяснят целта и важността на инициативата. Освен интервюта, платени участия, радио реклама за събитието, са направени публикации в социалните мрежи, както и научни статии. 

В резултат на широката разгласа са изследвани 231 мъже

Установени са различни типове отклонения - леки, умерени и тежки - 32 % от случаите. Леките и умерените подлежат на оперативна, консервативна и инвитро технология. 

 

От PR Агенция Ив съобщават, че кампанията е проведена хибридно в съотношение 50:50. Те заключават: предимствата на този модел, е че могат да бъдат обхванати различни групи хора - като социален статус, образование и дейност. 

Другата цел, която проектът постига е, че успява да разчупи митовете, които битуват в България, че при безплодие жената е "ялова" и е виновна двойката да няма бебе.

Коментари