Публикация

Хил клиник София организира кампания за пациенти с рак на простатата

Хил клиник София организира кампания за пациенти с рак на простатата

През ноември столичната Хил клиник организира безплатни прегледи на пациенти с новооткрит простатен карцином като част от инициативите за отбелязване световния месец за борба на рака на простатата Movember.

Безплатна консултация  с  уролог ще помогне на пациента при избора на адекватен метод  и място за извършване на лечението. Второто експертно мнение на специалистите в Хил клиник, които притежават огромен опит в изготвянето на индивидуален терапевтичен план съобразно състоянието, възрастта и придружаващите заболявания, ще е безценно за пациентите.  Често след диагнозата болните са объркани какво да предприемат или нямат достъп до качествена медицинска консултация.

В Хил клиник през ноември консултация не се заплаща и може да се направи както лично, така и само по документи, въз основа резултатите от проведена биопсия, ЯМР или скенер, костна сцинтиграфия и др. необходими изследвания. Желаещите могат да се запишат на тел. 02 439 3131 само в работни дни.

Причините за злокачествените новообразувания на простатата не са съвсем ясни, но редица рискови фактори създават по-голяма вероятност за появата на това заболяване. Мъжът е в риск при:

-фамилна обремененост – негов дядо, баща, брат или братовчед са развили рак на простатата

-напреднала възраст – заболяването се среща по-често при мъже, навършили 50

-хронични инфекции на простатната жлеза

 

В ранните си стадии злокачествените заболявания рядко имат изявени предупредителни знаци, затова единствено ежегоден преглед при уролог на всеки мъж над 50 може да гарантира, че няма развитие на безсимптомен злокачествен процес. Ранното откриване увеличава многократно шансовете за пълно излекуване. Идеята на глобалната кампания Movember е да привлече фокусът върху рака на простатата, което е най-често срещаното злокачествено заболяване при мъжете над 50 в цял свят (mustak.eu). Екипът на Хил клиник се чувства по естествен начин свързан с целта на Movember и от години е съорганизатор на кампанията в България.

 
Екипът на отделение Урология и онкоурология, Хил клиник

За пациенти и запазване на час за безплатен преглед: +359 2 439 31 31

Коментари