Публикация

МЗ отлага решението си за проекта за детска болница в София

МЗ отлага решението си за проекта за детска болница в София

Министерството на здравеопазването отлага решението си дали да предложи за одобрение от правителството на проекта на "Търговска лига" за изграждане на частна многопрофилна детска болница в София.

 

Решението трябваше да бъде внесено до края на октомври, но заради пропуски в подадените от инвеститора документи те са върнати за актуализиране, показа проверка на БНР.

 

Очаква се до края на тази седмицата здравният министър д-р Асен Меджидиев да обяви къде ще бъде построена националната детска болница

 

В края на август собственикът на верига от болници у нас "Търговска лига" внесе за разглеждане в министерството проект за частна детска болница "Мама и аз".

 

Според документите тя ще се намира в столичния район Изгрев, ще има над 400 легла, ще предлага спешна и интензивна грижа.

 

Заради критики от страна на водещи педиатри и неправителствени организации инвеститорът обяви, че болницата няма да е национална и не застрашава проекта на държавата.

 

В началото на октомври от здравното министерство обясниха, че процедурата по проверка на документите за нова болница е в ход и до края на месеца трябва да бъде внесено предложение в Министерския съвет, който да одобри или откаже създаването на такова лечебно заведение. Заради пропуски в документите, още в края на септември за тях е уведомен инвеститорът, съобщиха от министерството.

 

Не става ясно в какъв срок трябва да бъдат изчистени те и за кога се отлага решението на министерството да внесе или не проекта в Министерския съвет.

Коментари