Публикация

Медици от ВМА с отличия в Деня на будителите

Медици от ВМА с отличия в Деня на будителите

В Деня на народните будители лекари от Военномедицинска академия (ВМА) бяха отличени от министъра на отбраната Димитър Стоянов за доказани заслуги в областта на българската култура и образование, за научноизследователска и научноприложна дейност, за съществен принос към Министерството на отбраната.


Отличията на доц. Райничка Михайлова, началник на Катедрата по инфекциозни болести, и на д-р Боряна Ралчева-Жекова, част от екипа на Катедра „Военна медицина”, бяха връчени от началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Военни медици пък получиха своите удостоверения за успешно завършен курс

„Новоназначени офицери – медицински специалисти” – модул „Специална военномедицинска подготовка на новоназначени офицери лекари, дентални лекари и фармацевти”.

След това обучение със сигурност сте осъзнали ролята ви в Българската армия, а тя е неизменна, въпреки развитието на технологиите. Не може да съществува нито една операция във Въоръжените сили без военномедицинската служба. Пожелавам ви успех в професионалния ви път в клиниките и в академичната кариера, даваме ви всички условия за това, заяви началникът на ВМА.

Денят на будителите е посветен на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение и всички тези, които са съхранили през вековете духовните ценности на нацията.


Нека бъдем достойни наследници на тяхното дело и съумеем да опазим ценностите на нашия народ, наука и традиции на военната ни медицина!


Честит празник!

Коментари