Публикация

Георги Асенов, диспечер в Goldenburg Medical Service: Колко струва една линейка

Георги Асенов, диспечер в Goldenburg Medical Service: Колко струва една линейка

Какви са функциите на частния медицински транспорт, по какво се отличава от Спешна помощ и каква е цената на услугите - това са най-често задаваните от пациентите въпроси.
 
Помолихме на тях да отговори Георги Асенов, диспечер в Goldenburg Medical Service, най-новата фирма за медицински транспорт на територията на Пловдив и областта, която работи в партньорство с болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал, както и с Медицински център-1.
  
 
- Г-н Асенов, можете ли да кажете колко струва една линейка.

- Това е въпросът, който не малко хора ми задават. Не бих могъл да дам категоричен отговор, защото цената се определя индивидуално, спрямо спецификата на всеки отделен случай. Цената на услугата е съвкупност от множество фактори и затова варира.Нека отбележа, че частните линейки на Goldenburg Medical Service предлагат неотложна помощ и са на разположение винаги, когато пациентите имат нужда, независимо къде се намират. Разполагат с най-съвременното оборудване и осъществяват медицинския транспорт по начин, който осигурява максималната безопасност. 

- Бихте ли посочили кои са най-важните фактори при определяне на цената? 

- Ключово условие за определянето на цената е разстоянието. Цената за транспорт в рамките на града обикновено е фиксирана, докато за междуградски транспорт най-често е обявена цена на километър.
 
При международен транспорт цената също е на километър, като в този случай е по-висока. Отношение към цената имат и типовете линейка. По-ниско се заплаща, когато се транспортират лица, при които няма риск за живота и не включват придружаващо медицинско лице.
 
Наличието на екип също оказва влияние върху цената – колкото повече специалисти и служители придружават пациента, толкова по-висока е тя. Зависи дали ще присъства лекар, медицинска сестра, реаниматор, парамедик и други. При неотложна нужда от медицинска помощ е от изключително значение да си подсигурите присъствието на всички необходими специалисти. В противен случай рискувате да изгубите много повече от допълнителните пари, които бихте заплатили за наличието на екип, който може да спаси живота ви.

 

Различното оборудване също оказва влияние върху формирането на цената

 

Препоръчително е да се доверите на линейка, снабдена с високотехнологична и надеждна апаратура и пособия за диагностика и реанимация.
 
Специализираният медицински транспорт предлага домашни посещения от лекари специалисти – хирурзи, кардиолози, ортопеди, уролози, и услугите на лаборатория за изследвания.
 
Тизи услуги са ценн в случаите, когато нямате възможност да отидете до лечебно заведение и лаборатория, за да проведете консултации и изследвания с неотложна важност, или просто искате да си спестите пътя и чакането.
 
Добрите фирми за частна неотложна медицинска помощ предлагат и пакетни цени за корпоративни клиенти и семейства, както и специални цени за клиенти, често ползващи услугата.

- Моля да посочите разликите между частната неотложна помощ и държавната спешна.

- Медицинският транспорт, осигуряван от Централите за Спешна медицинска помощ, е безплатен, но има случаи, в които не бива да правим компромис с парите, и е по-добре да се обърнем към услугите на частна линейка. Цената, която бихте заплатили ако държавната линейка не пристигне навреме, е несравнимо по-висока от тази, която бихте платили за една частна линейка.

Коментари