Публикация

Какво е мястото на хибридната комуникация в работата на лекарите

Какво е мястото на хибридната комуникация в работата на лекарите

В началото на видеопрезентацията лекари дават своята оценка за хибридната комуникация. Те посочват, че този иновативен метод се наложи по време на Ковид-пандемията и провокира появата на нови форми на сътрудничество, както в дигиталния, така и в реалния свят. 

Медици за позитивите и негативите 

Според медиците той предоставя улеснен достъп до добра медицинска помощ на по-широк кръг хора. Осигурява отлична връзка между лекарите и е особено подходящ при обучението на по-младите кадри.

 

Като негатив заявиха, че все още не са измислени механизмите за овъзмездяване на този вид труд. Освен това пациентите малко погрешно разбират хибридната комуникация, защото вайбър и месинджър са за тяхна лична употреба, а не за служебна. 

 

В унисон с променената обстановка в рамките на станалата традиционна конференция Pharma NextGen, която се проведе на 26 октомври 2022 г., най-голямата платформа за комуникация в медицината и здравеопазването на България CredoWeb за първи път тази година обяви конкурс за иновативен и ефективен хибриден проект. 

 

Конкурсът даде отлична възможност на професионалисти, лидери и иноватори в здравния сектор да представят сред свои колеги огромната помощ и добавена стойност, която създават за лекари, пациенти и общността като цяло.  Темата на конкурса бе обвързана именно с хибридния модел за провеждане на проекти във всичките му форми и измерения. Името му е HI HYBRID.

 

Експертно жури оцени 14-те номинирани проекта, разделени в 2 категории:

  • в полза на медицинските специалисти; 
  • в полза на пациентите/крайните потребители.

Във видеото членове на журито, сред които д-р Евгени Тасовски, BG PharmA, Деян Денев, ArPharM, Александър Алексиев, SAT Health, д-р Александър Носиков – кардиолог и Елеонора Стайкова, Director Client Solutions в CredoWeb и модератор на конференцията дискутираха дали хибридната комуникация е навлязла цялостно в структурите на компаниите, как тя променя работата на  лекарите и какви са нейните предимства, разми ли хибридната комуникация границата между лично и служебно, необходими ли са правни регулации. 

 

Участниците припомниха, че Ковид катализира процеса на хибридната комуникация и поставиха въпроса каква ще е занапред формулата на успешната хобридна комуникация и кои са добрите практики, които ще продължим да използваме. 

 

Можете да проследите цялата дискусия във видеото.

Коментари