Публикация

Свещеници с подкрепа за ВМА и безвъзмездното кръводаряване

Свещеници с подкрепа за ВМА и безвъзмездното кръводаряване

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийската митрополия се включиха в инициативата на Военномедицинска академия (ВМА) „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“.


За поредна година и по повод Деня на християнското семейство свещенослужители, заедно със свои близки, дариха кръв за нуждаещите се пациенти.

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА

В тази връзка, периодично се организират подобни кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.


„Използвам случая да изразя своята признателност и да Ви благодаря за засвидетелстваната от Вас подкрепа през годините. Ежегодно десетки свещенослужители и техните близки даряват кръв безвъзмездно и помагат на нуждаещи се пациенти не само във ВМА, но и в цялата страна“, заяви проф. Румен Попов, началник на Кръвния център на ВМА.

Всеки, който иска да подкрепи кампанията

„Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“, може да го направи всеки ден от 8:00 до 16:00 часа в Кръвния център на ВМА.

За повече информация можете да се свържете с екипите на центъра на тел.: 02/ 922 55 06.

Коментари