Публикация

Д-р Радослав Билюков оглави Диагностично-консултативния блок в УМБАЛ „Александровска“

Д-р Радослав Билюков оглави Диагностично-консултативния блок в УМБАЛ „Александровска“

Пулмологът д-р Радослав Билюков е новият началник на Диагностично-консултативния блок в УМБАЛ „Александровска“.


Д-р Билюков, дм, завършва медицина с отличие в Медицински университет - София през 2009 г. и придобива специалност „Пневмология и фтизиатрия“ през 2016 г. През 2017 г. завършва магистратура по „Публична администрация и здравен мениджмънт“ в УНСС, а през 2019 г. придобива образователната и научна степен „доктор“.

 

Понастоящем работи в Отделението по белодробни болести на Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести в УМБАЛ „Александровска“. От 2020 г. е главен асистент в катедра „Пропедевтика на вътрешните болести“ на Медицинския факултет към Медицински университет - София.

Професионалните му научни и практически интереси

са в областта на диагностиката и лечението на дихателни нарушения по време на сън (сънна апнея), хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), бронхиална астма, белодробни инфекции. Специализирал е във Великобритания, Германия, Испания и Нидерландия. От началото на пандемията д-р Билюков е на първа линия в борбата с Covid-19.


Член е на Българския лекарски съюз, Българското дружество по белодробни болести, European Respiratory Society, European Sleep Research Society и на лигата „Лекарите, на които вярваме“ на в. „24 часа“.


Д-р Билюков е председател на синдикалната организация на КНСБ към УМБАЛ „Александровска“ и МУ - София от 2012 г.


Екипът на УМБАЛ „Александровска“ му желае много успехи в мениджмънта на доболничната помощ и големи постижения в пулмологията!

 

Коментари