Публикация

„Софиямед“ с коледна елха на Здравето

„Софиямед“ с коледна елха на Здравето

В навечерието на едни от най-светлите християнски празници медицински комплекс „Софиямед“ подарява на пациентите си възможност за безплатен преглед при специалист по една от специалностите: кардиология, неврология, съдова хирургия, ушно-носно-гърлени болести, ендокринология, урология.


Лечебното заведение реализира кампанията под наслов „Коледната елха на Здравето“, част от инициативата „Специални коледни елхи“ и кампанията за безплатна профилактика „Бъдете здрави“. Като част от нея в централния Блок 1 на лечебното заведение на бул. „Г. М. Димитров“ 16 „Елхата на Здравето“ е украсена с общо 58 ваучера за безплатни прегледи при изброените специалисти, като всеки посетител или пациент на лечебното заведение има възможност да изтегли своя късмет от нея от днес 30 ноември до 15 декември.

Ваучерът за безплатен преглед ще може да се използва по предварителен график

обявен от специалистите, в БЛОК 1 и 2 на ДКЦ „Софиямед“ след предварително записване на час на тел. 02 465 00 00.


*Информация за безплатния преглед и указания за записването на час за него се намира на гърба на талончето, което се изтрива!

„Ние вярваме, че профилактиката е най-добрата превенция и нашата цел е профилактиката на обществено-значими заболявания, тяхната превенция или откриването им в ранен стадий, така че да не се стига до болничното легло. За това по случай предстоящите празници екипите ни решиха да подарят на своите пациенти тази възможност - чрез късмета си, да реализират безплатен преглед или да преотстъпят ваучера на свой близък, с идеята да посрещнат новата 2023г. здрави“, коментира екипа на медицински комплекс „Софиямед“.

Още 4 специални коледни дръвчета ще засияят в медицинския комплекс

- Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на радостта озаряват фоайетата на отделенията по Неонатология, Акушерство и гинекология и Детски болести, за да дадат надежда и светлина в душите както на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, така и на малките и големи пациенти, и техните близки.


„Инициирахме първия си проект от серията специални елхи на Надеждата в болница „Софиямед“ преди 4 години, когато създадохме Коледното бебешко дърво пред Неонатологично отделение, където обикновено се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими принадлежности за отглеждане на бебето у дома. Клоните му украсихме с биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за захранване, играчки и др., всички осигурени от нашите партньори, от които родителите могат да вземат като подарък при изписването. Част от проекта ни за 3-та поредна година са и Дървото на Радостта в Отделението по Детски болести, украсено с рисунки на деца и плюшени играчки, подарък за тях, както и пред АГ отделението - на Бъдещето, украсено с „мечтата“ на всяка една жена за идване на така чаканото ѝ бебенце - чрез ехографски снимки, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“.


През миналата 2021 г. решихме да зарадваме колегите си и пациентите с още специални елхи - на Благодарността, украсени с благодарствени писма на пациенти, които сме получили през годината, включително на пациенти от ковид отделението ни. Тази година поставяме ново начало - след пандемията и ограничителните мерки и решихме, че няма по-добро начало от профилактиката на здравето“, коментира екипът на болницата, разработил проекта.

Коментари